15 Aralık 2006

Lunapark Tasarımları Saint Etienne Bienali’nde!

Props’un mağaza dekorasyonunu Lunapark ortaklarından Murat Tamgüç yaptı. Hayalimizdeki ürünler ve konseptle yarışmayacak ve her sezon değişiklik yapılacak bir zemin hazırlayan, sezonluk koleksiyon çalışmalarımız ve görsel düzenlemelerimiz ile ilgili danışmanlık veren Lunapark firmasının tasarımları Saint Etienne Bienali’nde sergilendi.

İlk Defa İstanbul Design Week 2006’da sergilenen Selçuk ve Yeditepe isimli tasarımlar, Saint Etienne Tasarım Bienali küratörü, tasarımcı Matali Crasset tarafından seçilerek bienale davet edildi.

Bu sene 5. düzenlenen Tasarım Bienali, Saint Etienne Cite Du Design ekibi tarafından organize ediliyor. 22 Kasım – 3 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilen bienal, profesyonel tasarımcılar için buluşma ve sergileme platformu olurken, uluslararası arenadan yeni yeteneklerin keşfedildiği bir ortam da yaratıyor.

Selçuk ve Yeditepe, Türk kültürüne ait bilinen simgeleri modern malzeme ve tekniklerle yorumladığımız tasarımlarımızın ilk ürünleri. Selçuk, iki boyutlu Selçuklu desenlerinin, modern teknik ve malzemelerle üç boyutlu hale getirilerek kullanıldığı bir bölme sistemi. Yeditepe ise İstanbul’un simgesi tarihi yarımadanın siluetinden yola çıkılarak tasarlanmış, 5 parçadan oluşan aydınlatma elemanları serisi. Bu iki tasarımımızın Uluslararası Saint Etienne Tasarım Bienali’nde sergilenmesinden heyecan duyuyoruz.

Murat Tamgüç – İnci Özman
Tel: 0212 245 94 14
Fax: 0212 245 94 15
Mail: info@lunapark-tr.com
Link: www.citedudesign.com